Hometutkimus homekoiran avulla

Kokenut homekoira suorittaa kiinteistön hometutkimuksen nopeasti. Esimerkiksi 150 neliömetrin kokoiseen huoneistoon aikaa voi mennä vain 15 minuuttia. Kaikkinensa omakotitalon kartoitukseen varaamme aina aikaa n.2h.

Kohde kannattaa kartoittaa ensimmäiseksi homekoiran kanssa, sillä koira paikantaa homeen sijainnin tarkasti pintoja rikkomatta. Homekoira voi paikallistaa vaurion lattiasta, seinästä tai jopa katosta, jos vain pääsee tarpeeksi lähelle kasvustoa. Tarkkakuonoinen homekoira haistaa myös kuivuneen homevaurion, jota perinteisessä hometutkimuksessa käytettävät laitteet eivät havaitse.

Homekoira kannattaa tilata kartoittamaan kiinteistö kun asukkaat oireilevat; esimerkiksi jatkuvaa yskää ja nuhaa, poskiontelontulehduksia, silmäoireita, iho-oireita sekä kuumeilua. Asunnon kunto on hyvä tarkistaa myös osto-, myynti- ja remonttitilanteessa.


Kuvaaja: Jaana Sagulin

Toimimme yhteistyössä insinööritoimistojen kanssa, jotka voivat tarvittaessa tehdä kohteeseen jatkotutkimuksia, esimerkiksi rakennusteknisen kuntotutkimuksen. Koirien tekemän kartoituksen sekä jatkotutkimusten perusteella vaurion sijainti ja laajuus voidaan saada selville, jonka jälkeen korjaussuunnitelman laatiminen helpottuu.

Homehukan ja asiakkaan suhde on aina luottamuksellinen. Raportoimme vain tilaajalle tai vain tilaajan pyynnöstä muille tahoille. Tilaaja saa seurata homekoiran työskentelyä.

Kutsu nelijalkaiset ammattilaiset apuun, mikäli epäilet homevauriota!

Tilaajan ohjeet

Homekoiran käyttö kiinteistössä esiintyvien mikrobiperäisten hajujen tarkastuksessa

Lataa tilaajan ohjeet »

Kosteusvauriomikrobeja

Koirien koulutuksessa ja harjoituksissa käytetään laboratoriossa kasvatettuja kosteusvauriomikrobeja; homeita, hiivoja ja bakteereja (kuvia yllä).